UŞAK ÜNİVERSİTESİ Spor Bilimleri Fakültesi

Öğr. Gör. Bekir TOKAY yönetimindeki grekoromen ve serbest stil güreş takımımız, 26-30 Nisan tarihleri arasında 62 üniversitenin katılımı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Güreş Türkiye Şampiyonasında sporcularımız B klasmanda mücadele vermişlerdir.

Düzenlenen müsabakalar sonucunda grekoromen stil 75 kg’da Ersin ERAT 2., 66 kg’da Mehmet Said AKINCI 3., İbadulla ANNABERGENOV 5. olmuş 98 kg’da  İhlasbek POLİYAZOV ise ilk turda elenmiştir. Serbest stilde ise 57 kg’da Gulam Resul KILIÇ 3., 61 kg’da Şahabettin ASLAN 5.,  65 kg’da İbrahim KILIÇ 2., 70 kg’da İlyas GÖZEN 2. olmuş 97 kg’da Deniz YAĞIZ ise ilk turda rakibine yenilenerek elenmiştir. Bayanlarda ise 48 kg’da Elif AKYALÇIN 3. 69 kg’da Sultan SİVRİHİSARLI 2. olarak müsabakayı tamamlamışlardır.

Bu sonuçlarla üniversitemize toplamda 7 madalya kazandıran sporcularımız Serbest stilde takım halinde 2. olarak A klasmana yükselerek üniversitemize büyük bir guru yaşatmışlardır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

26 Nisan 2017